Verhoog uw omzet met goede productfoto’s

Om uw omzet te verhogen in uw webshop is het verbeteren van de productfoto’s één van de mogelijkheden. Productfotografie is erg belangrijk bij een webshop. U kunt namelijk de producten niet voelen of aanraken, het is dan van belang dat de producten zo goed mogelijk in beeld worden gebracht. Goede en duidelijke productfoto’s kunnen ervoor zorgen dat uw webshop een mooie boost krijgt en dat zo ook de omzet wordt verhoogd. Er zijn veel webshops waarbij er wel productfoto’s aanwezig zijn, maar waarbij de kwaliteit zeker nog omhoog kan. Het is belangrijk dat de producten van alle kanten te zien zijn en dat de bezoekers de producten bijna net zo goed kunnen bekijken als in een fysieke winkel.

Handige tips voor kwaliteit productfotografie

Bent u tevreden over de productfoto’s op uw webshop of kunnen deze nog wel wat extra aandacht gebruiken? U kunt de productfoto’s door SimpleShoot laten maken, maar u kunt ook zelf de productfoto’s maken in één van onze fotostudio’s. Hieronder vindt u dan een aantal handige tips voor het maken van topkwaliteit productfoto’s.

Tip #1: Laat het product van meerdere kanten zien

Het is belangrijk dat bezoekers de producten goed kunnen bekijken. Zorg ervoor dat de producten van verschillende kanten te bekijken zijn. U moet er eigenlijk voor zorgen dat ze de producten net zo goed kunnen bekijken als in een fysieke winkel.

Tip #2: Laat details van het product zien

Zijn er opvallende details die uw product kenmerken? Laat deze dan goed zien op een aparte productfoto. Als u meer van het product laat zien, heeft de bezoeker veel meer zekerheid over het aanschaffen van uw product.

Tip #3: Zorg dat de kleuren zoveel mogelijk overeenkomen met de werkelijkheid

Om de kleuren van een product goed op de foto te krijgen is het fotograferen in daglicht of met daglicht lampen een aanrader. Het voorkomen van schaduw op het product zorgt ervoor dat de kleuren beter uitkomen op de productfoto.

Tip #4: Zorg voor een rustige achtergrond

Door te kiezen voor een rustige achtergrond zorgt u ervoor dat de aandacht wordt gevestigd op het product. Een witte achtergrond is het beste, hier komen de producten mooi op naar voren. Daarnaast is het ook van belang om overal dezelfde achtergrond aan te houden om zo de webshop rustig en overzichtelijk te houden.

Investeren in productfoto’s is echt de moeite waard

Om uw bezoekers binnen te halen kunt u verschillende activiteiten uitvoeren. Maar als uw webshop er niet uitnodigend uitziet en de productfoto’s niet goed zijn, heeft dit weinig zin. Veel mensen zullen dan al gauw afhaken en de activiteiten voor het winnen van bezoekers zijn dan eigenlijk voor niets geweest. Zorg er daarom voor dat er goede kwaliteit productfoto’s op uw webshop aanwezig zijn. De productfotografie kunt u zelf doen, maar als u hier geen tijd voor heeft, kunt u dit ook uitbesteden. Zo kunt u bij SimpleShoot terecht voor het laten maken van productfoto’s, maar ook kunt u de een van onze fotostudio’s huren om zelf de foto’s te maken. Voor meer informatie over de productfotografie en het huren van een studio kunt u contact met ons opnemen!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.*