4 fouten die veel worden gemaakt bij productfotografie

Een onscherpe foto of een veel te donkere foto, dit komt u veel tegen op webshops en andere online verkooppunten. Slechte of onduidelijke productfoto’s helpen niet mee met de verkoop van uw producten. Hoe beter de productfoto’s hoe meer positief effect dit zal hebben op de online verkopen. Hieronder vindt u 4 fouten die veel worden gemaakt bij productfotografie.

  1. Flits gebruiken

Als de productfoto’s binnen worden gemaakt, dan is er vaak wat extra licht nodig. Veel mensen denken dat ze dit kunnen oplossen met de ingebouwde flits van een camera. Dit geeft echter geen mooi effect, de flits kan namelijk een lelijke schittering en schaduwen veroorzaken. Daarnaast zal de kleur van het product ook niet mooi naar voren komen en kan deze erg vervormd worden.

  1. Te weinig licht

Licht in een productfoto is erg belangrijk om zo het product goed te kunnen zien. Door onderbelichte foto’s kan er een wazige foto uitkomen wat natuurlijk een echte afknapper is in uw webshop. Om dit te voorkomen is het verstandig om foto’s te maken bij een zonnig raam of gebruik te maken goede belichting, bijvoorbeeld een lichtbox of softboxlichten.

  1. Te weinig informatie

Om de klant goed te kunnen laten zien wat u verkoopt is het belangrijk om de productfoto’s zo duidelijk mogelijk te maken. Dit geldt niet alleen voor de belichting en de scherpte van een foto, maar ook wat er op de productfoto te zien is. Zo is de grootte van het product belangrijk om goed in beeld te brengen en ook belangrijke details zijn niet te missen in productfoto’s. Zorg er dus voor dat u de producten van verschillende kanten fotografeert en duidelijk op de foto zet.

  1. Wazige foto’s

Als er iets is wat onprofessioneel en niet netjes overkomt, dan zijn dat wel onscherpe foto’s. Het zal een bezoeker zeker niet overtuigen om het product te kopen als de foto wazig en niet duidelijk is. Het product is dan niet goed te bekijken en dit kan zeer negatieve gevolgen hebben voor uw webshop.

Zorg voor goede en duidelijke productfoto’s

Wat we uit de bovenstaande fouten kunnen leren is dat het erg belangrijk is dat de productfoto’s goed en duidelijk zijn. Goede belichting bij het maken van productfoto’s is misschien wel het belangrijkste punt. U kunt uw productfoto’s zelf thuis maken, maar u kunt ze ook laten maken. Zo kunt u terecht bij SimpleShoot voor het laten maken van topkwaliteit productfoto’s. Op deze manier weet u zeker dat uw webshop wordt gevuld met goede en duidelijke foto’s van uw producten. Voor meer informatie hierover kunt u gerust contact met ons opnemen!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.*